ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις απαντήσεις που μας έδωσε η κ. Νάντια στις ερωτήσεις που τις κάναμε για την Κωνσταντινούπολη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Σε ποιο μέρος της Κωνσταντινούπολης μεγαλώσατε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην Χαλκηδόνα (Kadıköy στα τούρκικα), στην ασιατική πλευρά της Πόλης. 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σπίτι σας μιλάγατε τούρκικα ή ελληνικά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ελληνικά βέβαια!Τούρκικα μιλάγαμε με φίλους μας Τούρκους και όταν βγαίναμε έξω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ήταν το σχολείο που πηγαίνατε; Είχατε μαθήματα και το απόγευμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Το σχολείο μου ήταν πολύ ωραίο. Είχαμε πολλά παιδιά μέσα στην τάξη, μόνο ελληνικής καταγωγής. Το σχολείο είχε πολλές εισόδους. Από την κάτω πόρτα μπαίναμε για να αφήσουμε το καλαθάκι με το μεσημεριανό μας γιατί φεύγαμε το απόγευμα. Το μεσημέρι, αφού κάναμε την πρόσευχή μας, στρώναμε τις πετσετούλες μας στα τραπέζια και τρώγαμε, κάναμε διάλειμμα και μετά συνεχίζαμε για άλλες 2 ώρες φροντιστήριο. Παίζαμε στον κήπο τα κορίτσια και τα αγόρια αλλού. Θυμάμαι ότι ο επιστάτης που τον έλεγαν κυρ Ηλία είχε ένα κοτέτσι δίπλα στον κήπο και μια μέρα μία φίλη μου πολύ ζαβολιάρα, μας είπε να απασχολήσουμε τον κυρ Ηλία και αυτή έβγαλε όλες τις κότες από το κοτέτσι!!!! Και ένα άλλο αστείο περιστατικό ήταν όταν άφησα μια μέρα το καλαθάκι μου στην κ. Ειρήνη, στο οποίο είχα λίγο καρπούζι. Αυτή νόμιζε ότι ήταν φαγητό, το έβαλε στο φούρνο και το καρπούζι ψήθηκε!!!! Θυμάμαι ακόμα ότι φορούσαμε στολές για να πάμε στο σχολείο.Αρχικά μαύρες ποδιές και αργότερα γκρι.      
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το αγαπημένο σας πολίτικο φαγητό ή γλυκό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα πολίτικα φαγητά είναι πικάντικα, με πολύ βούτυρο και μπαχαρικά. Είναι όμως πολύ νόστιμα. Θυμάμαι τη θεία μου που μαγείρευε πολύ ωραία στις μεγάλες γιορτές. Αγαπημένο μου φαγητό είναι είναι το "Χιουνκιάρ μπεγεντί", που λέγεται έτσι γιατί κάθε φαγητό πριν το δοκιμάσει ο Σουλτάνος το δοκίμαζε το "δεξί του χέρι" και αν του άρεσε, μόνο τότε το δοκίμαζε και ο Σουλτάνος.
Από γλυκά είναι ο μπακλαβάς, το κιουνεφέ και το γαλακτομπούρεκο. 
 ΕΡΩΤΗΣΗ:Τα τούρκικα είναι δύσκολη γλώσσα; 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παλιά ήταν πολύ δύσκολη γλώσσα γιατί έμοιαζε με τα αραβικά. Μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ η γραφή έγινε πιο απλή με λατινικούς χαρακτήρες και μοιάζουν με τα Αγγλικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποια εκκλησία πηγαίνατε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εκκλησία της γειτονιάς μου λεγόταν Αγία Τριάδα. ΕΡΩΤΗΣΗ:Πότε ήταν η πρώτη φορά που επισκεφθήκατε την Αγία Σοφία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να πήγαινα στη Δ' τάξη. Ήταν πολύ όμορφά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλετε να μας πείτε μερικές τούρκικες λέξεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως! To καλημέρα λέγεται "günaydın", για καληνύχτα λέμε "iyi geceler", το" merhaba" είναι το γεια και "çiçek" σημαίνει λουλούδι! Ευχαριστώ πολύ λέμε με το "çok teşekkür ederim" και σε αγαπώ με το "seni seviyorum"!!!!! 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!
                                                              çok teşekkür ederim